Bromsalt eller spa brom

Spa brom:

Brom är ett grundämne som används som desinfektionsmedel i pooler och spabad för att eliminera bakterier, alger och andra mikroorganismer. Det finns i form av tabletter, granulat eller flytande lösning.

När brom används som desinfektionsmedel, så är det i aktiv form (fritt brom) som desinficerar vattnet.

  • Brom är stabil vid högre temperaturer, vilket gör det till ett populärt val för spabad.
  • Brom är mindre effektivt som desinfektionsmedel när pH-nivån är hög. Det kräver ofta att pH-nivån justeras för att vara inom det optimala området.


Fördelar:

Brom är långvarigt och behöver inte tillsättas lika frekvent som klor. Det ger också ett mer stabilt desinfektionsnivå vid varma temperaturer.
Bromprodukter tenderar att vara dyrare än klorbaserade alternativ. Det kan vara en faktor att beakta för vissa konsumenter. Vissa människor kan vara mer känsliga för brom och kan uppleva allergiska reaktioner som hudirritation.

Bromsalt för spabad:

Bromsalt är en kemisk förening bestående av natriumbromid eller kaliumbromid.

När bromsaltet tillsätts i vatten, omvandlas det inte direkt till fritt brom. Istället krävs en "brominator" eller en "saltklorinator" som omvandlar bromsaltet till aktivt fritt brom.

Dessa enheter kan vara kostsamma att installera och underhålla.

  • Användningen av bromsalt minskar behovet av manuell tillsättning av brom och ger en jämn och konstant nivå av brom i vattnet.
  • Aktiverat brom från bromsalt kan vara mindre effektivt som desinfektionsmedel jämfört med direkt tillsatt fritt brom.

Sammanfattningsvis är brom en kemikalie som används som desinfektionsmedel i pooler och spabad, medan bromsalt är en förening som kan användas för att generera brom i vattnet med hjälp av en brominator eller saltklorinator.

MyWater eliminerar behovet av att hantera brom eller bromsalt och erbjuder istället en användarvänlig och hälsovänlig lösning för vattenrengöring.


MyWater - Spa Water Cleaner 100% klorfri
MyWater - Spa Water Cleaner 100% klorfri MyWater - Spa Water Cleaner 100% klorfri

MyWater - Spa Water Cleaner 100% klorfri

Regular price 1 490 kr
Sale price 1 490 kr Regular price
Unit price
per 

Läs mer om MyWater